Paul van der Schee

ForecastXL

Forecastxl

1 September 2016

Het bedrijf ForecastXL maakt financiele data inzichtelijk voor accountants, zodat zij ook een adviserende rol kunnen gaan spelen in de markt.

Hier heb ik in een korte periode gewerkt aan de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie van ForecastXL. De applicatie van Forecast XL was een data forecast platform waar accountants hun boekhoudpakketten konden koppelen. Het project is direct ontstaan vanuit de code, er dus geen designer aan te pas gekomen.

UX proces

Ook hier heb ik gebruik gemaak van het UX proces: ux proces

De applicatie van Forecast XL was een data forecast platform waar accountants hun boekhoudpakketten konden koppelen. Het platform was erg uitgebreid en het platform ondersteunde niet alle boekhoudpakketten. ForecastXl had nog niet eerder met een user experience designer gewerkt, ik heb in de eerste weken eerst een flow diagram gemaakt om te laten zien hoe een ux proces geimplementeerd kan worden binnen een organisatie.

UX proces vraag vanuit ForecastXL

flow diagram vraag vanuit ForecastXL: forecastxl

UX proces vraag vanuit Klant

flow diagram vraag vanuit Klant: forecastxl

Mijn eerste opdracht was het ontwerpen van de gap analyse pagina. Een aantal terugblikken op de applicatie, waarbij het dashboard is te zien en de gap analyse: dashboard gapanalyses